رد شدن به محتوای اصلی

Omid Rahimi'nin Biyografisi

omid rahimi


Omid Rahimi (28 Temmuz doğumlu) yönetmen, yapımcı, televizyon sunucusu, radyo spikeri (1), bağımsız gazeteci ayni zamanda siyasi ve medyatik bir aktivisttir. Omid Rahimi, müzik alanında da yapımcı ve programcı olarak çalışmıştır. 

 

 

Hayatı:

Omid Rahimi Tahran'da doğdu. Sekiz yaşından itibaren entelektüel gelişimin merkezinde (Kānoon-e Parvaresh-e Fekri-e Koodakān va Nojavānān) hikaye anlatıcılığı öğreterek faaliyetine başladı.

17 yaşında ilk şiir koleksiyonunu (Yağmur Şairi) yayınladı. Ardından Abrar gazetesi ve eğitim bakanlığına bağlı Roshd dergileri başta olmak üzere birçok dergi ve gazetede çalıştı. Omid Rahimi tiyatro kariyerine yazar, yönetmen ve oyuncu olarak çocuk ve ergenler alanında bir oyun yazarak başladı. Yönetmenlikten mezun olduktan sonra, televizyon programcılığı alanındaki faaliyetlerine başladı ve yurtdışındaki Farsça yayın yapan Mohajer (2), Iran Music (3), Mohajer Network (4), PMC, GEM, pdf, Navahang gibi birçok televizyon kanalında yayın yöneticisi, Yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak çalıştı.

Omid Rahimi ayrıca yapımcı ve spiker olarak Navahang Radyo için 100'den fazla podcast üretti. Ayrıca Navahang Radyo kurulduktan sonra bu radyonun direktörlüğünü ve ardından Navahang TV'nin direktörlüğünü de yaptı.

Yurtdışında Farsça yayın yapan kanallarındaki kariyeri boyunca, İran hükümetinin müzik alanındaki zevke dayalı politikalarını, yeraltı ve yasal müziğin ayrıştırılmasını ve ayrıca kadınların şarkıcı olarak bulunmasının yasaklanmasını defalarca eleştirdi. Bu sert eleştiriler sonucunda 2008 yılından İstihbarat Bakanlığı, polis teşkilatının istihbarat servisi ve Devrim Muhafızları tarafından yabancı medya kuruluşlarıyla işbirliği bahanesiyle defalarca tutuklandı ve

sonunda Devrim Mahkemesi'nin 28. şubesinde yargılandı.

Yargılama, defalarca gözaltı ve çalışması yasağı sonrası Tacikistan'a gitti ve orada sanat, medya ve gazetecilik alanlarında yoğun bir şekilde çalıştı.

Omid Rahimi İran'dan ayrıldıktan sonra sanatsal faaliyetlerini azalttı ve bağımsız bir gazeteci ve siyasi aktivist olarak Velayet-i Fakih ve İslam Cumhuriyeti ilkesine karşıt görüşlerini açıkladı. Omid Rahimi ( آنفالو می کنم سلبریتی_حکومتی ) (Hükümet yanlısı ünlüleri takip etmiyorum) dahil olmak

üzere birçok kampanya kurdu ve bugüne kadar bağımsız bir gazeteci ve siyasi aktivist olarak çalışmaya devam ediyor. 

 

 

Kariyeri:

● çeşitli televizyon kanalları için ( بچه های مهاجر Göçmen Çocuklar), ( روی خط مهاجر Göçmen Hattında), ( هایلات Highlight), ( پی دی فان ) , (Güneş Burcu) ( ما اینجاییم Biz burdayız) (Mod Time) gibi yüzlerce televizyon programının yapımcısı, yönetmeni ve sunucusu.

● Birkaç belgesel çekmek: Merhaba Tacikistan, Sonbahar Lehçeleri gibi birkaç belgesel yapımı. (7)

● 30'dan fazla müzik video ve reklam yönetmeni.

İran’da ve Tacikistan ve Gürcistan da dahil olmak üzere yurtdışında müzik alanında yapımcı yayın yöneticisi.

● İki yayınlanmış ve bir yayını yasaklanan kitap yazarı.

● En ünlüsü “Üçgen” adlı olan müzik alanında yüzlerce radyo podcast yapımı

● Rahmetli Touraj Shabankhani, Karina Kimiaei, Meysam Ebrahimi, Reza Ya, Afshin Siahpoosh, Maryam Heidarzadeh, Marjan Zanganeh, Mahdieh Arab, Ali Estiri, Kamran Rasoulzadeh, Milad Kiani, Erfan Salimi, Reza Shiri, Mohammad Yavari, Nasser Sadr, Fereydoon Asraei, Alireza Assar, Babak Zarrin, Nima Nour Mohammadi, Mehdi Zanganeh, Saeed Sam, Mehdi Zanganeh, Anoushiravan Taghavi, Babak Mafi dahil olmak üzere birçok müzik sanatçısıyla TV ve radyo programları şeklinde röportajlar.

Tacikistan Safine TV kanalı ile İşbirliği.

Tacikistan Ulusal Radyosu ile İşbirliği.

Tacikistan Radyo ve Televizyonu danışmanlığı.

Tacikistan gazetesi Binakaran ile işbirliği.

Navahang Media’da haber bölümü baş editörü.

Navahang Media radyo direktörü.(9)

Navahang Media TV direktörü.

● Bağımsız gazeteci.